Duyurular

Erdoğan “Suriye’den Gelenlere Kapımız Açık” Dedi

Suriye’den Türkiye’ye kaçışSuriye’deki olaylardan kaçanların sayısı 1600′e ulaştı. Türkiye’ye sınırına yakın olan Cisr Eş Şuğur’dan kaçış haberleri gelmeye devam ediyor.

 

HATAY – AP haber ajansı sınır yetkililerine dayanarak son 24 saatte 1050 kişinin Türkiye’ye geçtiğini duyurdu. Böylelikle, olayların başladığı tarihten itibaren Türkiye’ye sığınanların toplam sayısı 1600’e ulaştı. Sınır boyunca, yaralı göçmenlerin hastanelere taşıyacak ambulanslar yerleştirildi.

 

Dün de gün boyu topluluklar halinde 448 kişi Türkiye’ye geçmişti. Bunlardan 122′sinin, Türkiye sınırına yakın olan ve hafta başında 120 polis ile birçok sivilin öldüğü Cisr Eş Şuğur kasabasında geldikleri belirtilmişti.

 

Suriyeliler, Türk Kızılayı tarafından nisan ayı sonunda Türkiye’ye sığınanlar için Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kente yerleştirildi.

 

Bu arada, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın yerlerde çok sayıda Suriyelinin beklediği ve olası bir karışıklıkta bu kişilerin de Türkiye tarafına geçebilecekleri öğrenildi. Türk askerlerinin de Suriye sınırı boyunca önlemlerini artırdığı kaydedildi.

 

Başbakan Erdoğan dün yaptığı açıklamada Suriye sınırını kapatmayacaklarını söylmişti.

 

Kaynak: NTVMSNBC

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu