Duyurular

İZMİR’DEKİ ÜNİVERSİTELERİN SİNEMA TELEVİZYON BÖLÜMÜ, RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ, SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ VE İLGİLİ BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

 

Bu proje Avrupa Birliği tarafından
desteklenmektedir.

 

Sivil Toplumu Güçlendirme Programı kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile Mültecilerle Dayanışma Derneği* tarafından “Mültecilere Yönelik Ayrımcılıkla Mücadele için Etkili Video Üretimi” projesi yürütülmektedir.

Toplam 15 ay sürecek olan proje çalışmaları kapsamında:

  • 20 kişiyle sınırlı katılımcı gruba, mültecilerin insan hakları ve ayrımcılıkla mücadelede odaklı 250 saatlik atölye çalışması yapılacaktır. Alanlarındaki uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, İnsan Hakları, Mülteci-Göçmen Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele temalı farkındalık geliştirme atölyeleri (50 saat); İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Odaklı Senaryo Yazımı Atölyeleri (60 Saat) İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Odaklı Çekim Atölyeleri (72 Saat), İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Odaklı Kurgu Atölyeleri (68 saat) olarak planlanmıştır.
  • Atölye çalışmaları sonrasında 20 katılımcıdan, senaryo/çekim ve kurgularını üstlenecekleri, mültecilere yönelik ayrımcılıkla mücadele çalışmalarında savunuculuk aracı olarak kullanılabilecek nitelikte toplam 10 adet video ve 10 adet kamu spotu üretmesi istenecektir. Video ve kamu spotlarının üretimin sürecinde ekipman ve uzman desteğinden yararlanma imkanı sunulacaktır.
  • Üretilen video ve kamu spotlarının, İzmir, İstanbul ve Ankara’da kamuya açık gösterimleri gerçekleştirilecektir. Mümkün olduğu takdirde diğer şehirlerde gösterimi ve festivallere katılımı teşvik edilecektir.

Bu projede yer almak üzere, İzmir’deki üniversitelerin İletişim, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Sinema, Televizyon-Radyo, Film, Radyo, Sinema ve Dijital Medya, Görsel İletişim, Film Tasarımı gibi bölümlerinde okuyan öğrencilerinin başvuruları alınmaktadır. Değerlendirmeler sonucunda başvurucular arasından 20 katılımcı belirlenecektir. Belirlenen katılımcıların atölye çalışmalarına katılımı (en az % 80 devam) ve video/kamu spotu üretimi yapmaları beklenmektedir.

Başvuru ve detaylı bilgi için aşağıdaki e-mail adresi ve telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Başvuru tarihi: 8-31 Ocak 2020

Başvuru Yöntemi: Kısa CV ve niyet mektubu (bu çalışmadan beklentiniz ve katılma nedeniniz) içeren başvuruların aşağıdaki e-mail adreslerine VİDEO2020 Kodu ile yapılması gerekmektedir. Başvurular geliş tarihine göre değerlendirmeye alınacak ve kısa listeye kalan başvurucularla görüşmeler yapılacaktır

Başvuru adresi: [email protected] [email protected]

Telefon: 0 549 483 54 26 (Nursen Aslan)

* Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der), dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, politik görüş farklılığı ve diğer nedenlere dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin zorunlu göçe maruz kalmış mülteci, sığınmacı ve göçmenlerin sorunları hakkında çalışan bir insan hakları ve insani dayanışma örgütüdür. 31 Ocak 2008 tarihinde İzmir’de kurulan Mülteci-Der, hizmetlerini İzmir’de bulunan ofisinden tüm Türkiye’ye yönelik olarak vermektedir.

Mülteci-Der, tüm Türkiye’de uluslararası koruma ihtiyacı olan tüm grupların ve göçmenlerin temel insan haklarına ve insan onuruna uygun hayat sürme haklarını savunur ve bu yönde bireysel vakalara hukuki danışmanlık ve koruma danışmanlığı sağlar ve yönlendirmeler yapar; farkındalık oluşturma, kapasite geliştirme, savunuculuk ve lobicilik faaliyetleri yürütür.

 

“Bu doküman  Hrant Dink Vakfı Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla Mültecilerle Dayanışma Derneği’ ne  aittir ve Avrupa Birliği’nin ve/veya Hrant Dink Vakfı’nın görüşlerini yansıtmamaktadır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu