Duyurular

Basın Açıklaması: Kurucu üyemiz, eski başkanımız insan hakları savunucusu Av. Taner Kılıç gözaltında!

Basına ve Kamuoyuna,

Derneğimiz kurucusu ve üç dönem yönetim kurulu başkanlığını yürüten Avukat Taner Kılıç gözaltında,

Türkiye İnsan hakları mücadelesinin öncülerinden Avukat Taner Kılıç, insan hakları alanında çalışan  pek çok sivil toplum örgütünün üyesi ve destekçisi olmuştur. Hayatını ve avukatlık mesleğini Türkiye’de bu mücadelenin yol almasına vakfetmiş,  mülteci  hukuku alanında gerek avukat, gerekse dernek başkanı ve üyemiz olarak mesafe kat edilmesine vesile olmuştur.

Bilgisini ve deneyimlerini hiç kimseden esirgememiş, Türkiye’de onlarca baro, sivil toplum kuruluşu, kamu kurumu ve ilgililere konferanslar, paneller, eğitimler vermiştir. Pek çok ödül ve teşekkürle onurlandırılmıştır.

Ülkesine  ve insan hakları mücadelesine  hayatını adamış Avukat Taner KILIÇ’ın  gözaltına alınması, derneğimiz  ve üyelerimiz  nezdinde büyük üzüntü ve şaşkınlık yaratmıştır.

Kurucumuz ve üyemiz Avukat Taner KILIÇ’ın  üzerine atılı suçlamalardan bir an önce aklanmasını ve halen devam etmekte olan gözaltı sürecinin sonlandırılmasını diler, üzüntülerimiz ve Avukat Taner KILIÇ’a özgürlük talebimizi basın ve kamuoyu ile paylaşırız.

Mültecilerle Dayanışma Derneği

07.06.2017

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu