Duyurular

Belçika Bir Haftada İkinci Kez Mahkum Edildi

BRÜKSEL – Belçika, iltica talebinde bulunan göçmenlere ‘gayri insani’ muamelede bulunduğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nce (AİHM) suçlu bulunarak tazminat ödemeye mahkum edildi.

 

Bir hafta süre içinde iki defa AİHM’de yargılanan Belçika bu kez Kamerun asıllı bir mülteciyi haksız yere kapalı merkezde tuttuğu ve gerekli tıbbi yardımda bulunmadığı için suçlu bulundu. 2002 yılında ülkesinden kaçan 40 yaşındaki kadın 2009 yılında Belçika’da kaçak kaldığının tespitinin ardından cezaevi rejimi ile yönetilen mülteci merkezine konuldu. AIDS hastası olduğuna dair doktor raporuna rağmen Belçikalı yetkililerden gerekli ilaçları temin edemeyen kadın AİHM’ye şikayette bulundu. AİHM, mülteci kadının şikayetini haklı bularak Belçika’yı iltica talebinde bulunan birisini haksız yere alıkoymaktan ve gerekli tıbbi desteği esirgemekten mahkum etti.

 

Hafta başında da Belçika Sri Lankalı bir aileyi insanlık dışı şekilde alıkoymaktan suçlu bulunmuş ve aileye 50 bin 650 Euro tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

 

Haber Kaynağı: Cihan

 

İlgili linkler:

Belçika Bir Haftada İkinci Kez Mahkum Edildi

AİHM’ den Belçika’ya ‘Kapalı Yer’ Cezası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu